Europa-turen; Lunsj på italiensk vis…

Uten mat og  drikke fungerer heller ikke vi! Så da vi hadde sett mange vinranker, gamle kirker og små landsbyer bortover, stoppet vi i Olivola for å finne et sted å spise.. Midt på torgen fant vi denne restauranten som både hadde uteservering og et lite lokale innendørs der det tøt ut italiensk amore-musikk…

Det tok ikke lang tid før ønske-lunsjen var servert.. et fat med skinke og ost fra det lokale markedet sammen med husets vin!

Til dette måltidet er det helt lov å spise hvitt brød, i disse lavkarbodiett-tider…

Det er ikke mange rester igjen da vi bestilte kaffen!

Cortadoen smakte godt uten sukker av alle slag.. 🙂

På nabobordet ble det drukket en øl jeg aldri har sett makan til, den måtte avfotograferes..

Det samme ble kapellet på den andre siden av plassen som vi satt på.. her ble også tårnet fotografert, og et offentlig toalett som du kanskje har sett makan til?

27 thoughts on “Europa-turen; Lunsj på italiensk vis…

  1. Morsomt å følge deg på tur i gjennom Europa. Du verden så masse du har sett og opplevd. Flotte reportasjer. Det tok tid innen jeg fikk oppdatert meg her 😆
    Do ja, en sånn besøkte vi i Dubrovnik en gang. Har aldri ledd så mye i hele mitt liv. Vi sto i endeløs kø og mange hadde visst aldri besøkt en sånn do før???? En engelske, muntrasjonsråd av en dame gikk inn ,kom ut igjen og fortalte oss andre i køen hva vi kunne vente oss.Hun hadde tatt av “benklærne” for å finne seg bedre til rette. Så bøyde hun seg over for å sikte da. Hatten forsvant ned, og det sprutet både hit og dit. Hatten var kliss våt da hun kom ut, og det var skoene hennes også. Men hun svingte et og ett ben fint opp i en vask på utsiden av toalettet, skylte hatten, satte den på hodet, ropte ha en fin dag og gikk leende der i fra. Tenker på denne damen hver gang jeg ser en sånn do.

    Like

    1. Hyggelig at du titter innom, Naturglede! 🙂 Jo, det tar vel tid å finne alt jeg har lagt ut fra europaturen min, for den ligger hulter i bulter bakover i tiden..

      Vi fant noen av disse toalettene, men det er heldigvis ikke mange av dem lenger.. Det er litt teknikk, det der, å sikte og treffe.. Litt øvelse for legg-, lår og magemuskler å få det til, men i grunnen er det mer renslig, vi slipper jo å sitte på en skitten doskål! 😆

      Like

      1. Ja da,men jeg har vært på noen sånne “hulligulvetdoer” som har vært helt fryktelige. Noen steder har jeg nektet å gi fra meg en dråpe. Bak et tre, er bedre enn møkk 🙂

        Like

  2. Mmmmmm, den lunsjen saa smakfull ut! Men den doen tror jeg nok at jeg hadde maattet gaa forbi, maatte nok ha funnet meg en annen hvor jeg kunne ha sittet med bena godt plantet paa gulvet! 😆

    Ha en fin uke carpe 🙂

    Like

      1. Har ikke betalt toll på vin enda. Men en dag blir det vel straffetoll tenker jeg 😉

        Kjekt å ha noe god ost i kjøleskapet ja, men husk bare å ta den ut i godt tid, gjerne et par timer før den skal nytes.

        Like

      2. shhh.. jeg skal ikke nevne det mer, da går det nok bra! 😉

        osten må tempereres som en god vin, ja.. ellers smaker den ikke mer enn en norsk Norvegia! 😉

        Like

      3. Vinen må du gjerne holde kald, den blir fort nok “varm” i glasset.
        Men er det en vin av god fylde og årgang tjener du mye på å lufte den før den serveres.
        Og det er ikke å lufte en vin å åpne den. Den må dekanteres over på en vid karaffel.
        Prøve neste gang du har en bedre vin du skal servere. Det er en skikkelig forbedring 🙂

        Like

      4. far og de i den generasjonen dekanterte alltid vinen over i karaffel.. vi har vel glemt litt av den kunsten, vi..
        Karaffelen står der, ganske så ubrukt.. skal ta med meg det rådet! 🙂

        Like

    1. enig med deg… nå er jo ostekvoten på import øket da til protester fra egne produsenter.
      men hva skal vi med Norvegia – må da være den eneste osten som er så smakløs at vi må legge paprika på den ::……

      Like

  3. ååå så fantastisk deilig det så ut,spekemat og ost er snadder,har eksen i italia nå,han er vel på gondol tur i wenetsia nå:)
    har så lyst på lammekjøtt jeg for tiden da,tenker kanskje jeg må lage no skikkelig snadder snart:)

    Like

    1. fårikål eller fårefrikassé, ja, det passer godt om høsten! 🙂

      Venezia, vi var der.. det kommer bilder derfra etterhvert, men jeg tviler på at jeg kan ha tatt bilde av eksen din i juli??

      Like

Leave a comment