Opplevelser på Lanzarote

Jeg produserer ikke innlegg i samme tempo som før, dessverre. Forhåpentligvis er det forbigående fordi jeg ikke har så mye energi i forbindelse med operasjoner og kreftdiagnose. Det er mye som skal fordøyes og bearbeides!

Deilig var det ihvertfall å komme en uke til Lanzarote. En uke bort fra ventetid, høstvær og regn.

Vi har ikke vært på Lanzarote før. Gran Canaria, Tenerife og fastlandsSpania er noe kjent. Kjenner det var spennende å reise til ny øy. Vi har hørt mye om denne øya. Mange av pasientene mine har fortalt om Lanzarote, det var vel en av de første ferieøyene de dro til da de fikk bedre økonomi på 60- og 70-tallet. En del av hotellene har et preg av historie i veggene.

Moren min kunne fortelle om Casas Heddy, der hadde hun vært med far for mange år siden, og hun mente at vi absolutt måtte innom for å se den “herligheten” også. Hun kunne fortelle at øya var svart, og bare der det var plantet var det grønt. Hun hadde ikke opplevd øya som særlig vakker, og mente vi burde heller ha reist et grønnere sted..

Vi leide bil hele uka, så vi var klar til å dra på oppdagelsesferd nesten daglig. Hadde det ikke vært for at jeg brukte den første kvelden på akuttmottaket på Costa Blanca, hadde vi nok også gått flere lengre turer. Betennelse i operasjonssåret på ankelen satte jo en effektig stopper for slikt!

Den ene dagen hadde vi Artemisia med på biltur, da så vi vinmuséet på El Grifo. De to første bildene er derfra.

Papagayo-strendene ble besøkt. Nydelige, nesten urørte strender. Turkist vann, nesten ikke bebyggelse å se bortsett fra en restaurant/bar. Den tror jeg var populær for de som hadde tilbragt en del timer under sola på stranden der nede! Meg med mitt dårlige ben måtte innse å nå stranden var som et Nirvana.. men kanskje blir det en neste gang?

I 1730 var det et  stort vulkanutbrudd på Lanzarote som varte sammenhengende i 11 år. Det var flere utbrudd på øya. Nesten hele øya ble dekket av aske og vulkansk stein. Befolkningen flyktet og øya var knapt bebodd disse årene. Det sies at det ikke var noen som døde.

Da de kom tilbake ble det mange forsøk på å dyrke i asken. Det lå god jord under asken, så de fant til slutt ut at det gikk an å grave seg ned, plante, og skyve asken tilbake mot planten. Rundt plantene måtte de lage le for vindene som stadig blåser over øya. Her over ser du eksempel på slikt arbeid som bøndene gjør. De fant ut at vinranker likte seg, så det lages gode viner som kan anbefales ved et besøk!

SAM_5395w

 

11 thoughts on “Opplevelser på Lanzarote

 1.  Hei på deg, så fint du har kost deg i sola. Jeg har vært der bare en gang, og husker det som en veldig spennende øy. Det var vår første tur til “syden”, og bare det å kjenne varme midt på vinteren var herlig. Vi leide bil og kjørte rundt og så laguner, svarte hellinger og vinranker vi også. Så besøkte vi et marked inne på øya. Der var det mye grønnere husker jeg. Nå kom mange minner fram her. Håper du friskner til fort og kan glede deg over både livet og blogg. Klem fra meg 🙂

  Like

  1.  Lanzarote var virkelig en overraskelse i forhold til de andre Kanariøyene. Jeg kan veldig godt tenke meg å reise tilbake igjen.

   Håper jeg får mer overskudd etterhvert.. det har vært tungt en god stund nå!

   Like

   1.  Føler med deg. Ikke lett med sykdom. Håper du kan ha en ny tur som en “gulrot” framover. Alltid trivelig å oppleve nytt, eller se igjen noe en har gode minner i fra. Klem fra meg 🙂

    Like

   2.  det er vanskelig å planlegge noe i det hele tatt foreløpig, før jeg får en behandlingsplan.. og den kan gå rett vest også hvis jeg får infeksjoner mens jeg får cellegift.. da kan behandlinger utsettes inntil det uvisse..

    usj, dette var ikke noe jeg ønsket meg!

    Like

 2.  Kjære Carpe.
  Er bare innom i kvelden og legger igjen et spor slik at du skal vite at jeg har tenkt mye på deg og det gjør jeg fremdeles 🙂 Sender deg alle gode tanker.
  Det å reise bort, se og oppleve andre plasser er en god opplevelse, får tankene litt over på andre ting, gode ting 🙂

  Ønsker deg alt godt og en rolig og vakker førjulstid og jul 🙂

  Gode klemmer sendes deg 🙂

  Gode klemmer sendes deg 🙂

  Like

   1.  Heii Leyla! 🙂 😀

    Koselig å se at du har vært innom!

    Masse klemmer tilbake til dere begge to!

    Hmm.. lurte på om jeg skulle lage et lite juleinnlegg! 😉

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s