Diagnose brystkreft

Mammografi-Screening i august.

Innkalt til ny mammografi fordi de kunne ikke garantere at jeg ikke hadde noe som ikke skulle være der – i brystene mine.. Så da tenkte jeg at det var fordi brystene mine var så store at de ikke kunne se alt som var inni dem..

Ny time på Ullevål sykehus. Ny mammografi.. “javisst, dette gjorde dere sist også” tenkte jeg. Videre inn til ultralyd. Legen bestemte seg for å ta biopsi med en gang. Da skjønte jeg jo at hun hadde funnet noe..

“Nå er det bra, nå har jeg fått tatt tre prøver av den” sa legen. Det blødde, det rant en liten bekk ned langsmed midjen min.. “Det blør”, sa jeg.. Da ble de obs på det, og legen satte hele knyttneven inn i brystet mitt. “Dette kommer til å gå bra!” sa hun og satte på en litt tykk bandasje.

Ventetid. Legene skulle ha møte om en uke, på en torsdag, jeg skulle få beskjed etter det.

Samme dag som legene hadde hatt møte ringer pasientkoordinator meg og kaller meg inn til møte etter helgen, på tirsdag. Neste dag ringer hun og sier at den timen må flyttes til neste dag. Hun beklager.. Jeg skal jo bare ha en god beskjed om at det ikke er noe farlig, så en dag fra eller til spiller vel ingen rolle, tenker jeg.

Onsdag morgen. Jeg går mot bygningen jeg skal inn i, jeg skal til Kreftsenteret. Rart. Hvorfor skal jeg dit? Det er et helt fremmed ord for meg.

Oppe i 4 etg møter jeg smilende søte pleiere. “Sett deg ned og vent” .. jeg er som vanlig ute i god tid.

En sykepleier kommer og henter meg. Heter hun May Britt, mon tro? Hun følger meg inn til legen.

“Du har en svulst i brystet ditt, og det er kreft.” sier hun tydelig. Ikke til å misforstå.

Sjokk.

Hva, jeg, kreft? Det går da ikke an, vi får ikke kreft i vår familie, maler det inni hodet mitt..

Hun fortsatte å snakke. Fortalte om alle muligheter, for operasjonen som jeg aller først skal ha, og ihvertfall skal jeg strålebehandles og få hormonbehandling i etterkant.. Om mulig ny operasjon hvis de ikke får ut alt i den første operasjonen. Og ja, javisst.. det kan jo hende jeg må ha cellegift også.. Hun ville fortelle meg alt dette nå, men hvis det var noe jeg lurte på eller ikke fikk med meg nå kunne jeg bare ringe..

Hun kunne også gledelig fortelle at de hadde ledig kapasitet allerede i neste uke. Seks dager etter beskjeden om at jeg har kreft skal jeg legges på operasjonsbordet. Brystbevarende operasjon. De skal bare fjerne kreftsvulsten og vaktpostlymfeknuten. Hva de finner i den lymfeknuten skal avgjøre hvordan de neste månedene, det neste året, resten av mitt liv skal bli…

Matt. Er det mulig. Jeg er vel ikke syk. Dette må vel være en feil?

rosa-sløyfe-2

 

12 thoughts on “Diagnose brystkreft

 1.  Prøver å tomle innlegget ditt, men får det ikkje til å virke. Eg trur ikkje ein greier setje seg inn korleis det opplevast å få vite at ein har kreft, men eg/ein kan kjenne litt på kjensla av “kva om det var meg” og klumpen som då kjem i magen.

  Det er godt at du har kome raskt til med prøver og operasjon. Håpar og ynskjer for deg at tida framover blir bra, midt i det vanskelige.

  Marieklem

  Like

  1.  Jeg får spørre Sjalle om det med å tomle.. jeg har lest det før at det ikke går…

   klumpen i magen, ja.. den er merkbart der, Noen ganger mer, andre ganger mindre.. Det med ventetiden er vond!

   Like

  1.  Prøver å tenke positivt, Randi… tusen takk for gode tanker, det hjelper! Tenkt på at bloggen kan bli mer aktuell igjen nå. Lettere å “tenke høyt” her enn på Facebook!

   Like

   1.  Jepp, bloggen er myyyyyyyyyyyyyyyyyye triveligere sånn enn på fjesboka. Der skal alt gå så fort, og så er det liksom glemt.Du er savnet her inne med dine fine innlegg og leting etter tegn av årstiden, så kom igjen. I sånne tider som du er inne i nå, er det godt med et lite pusterom. Her har vi syke i vår familien og det tar også på for alle. Ikke lett å se hvordan kreften griper om seg nei. Glad du er her nå, og så heier vi på at du snart er i farten igjen som vanlig. Klem 😀

    Like

   2.  Jeg skal skjerpe meg.. det kan være en god idé!

    Skal se hva jeg får til av innlegg, men det kan vel bli litt om utviklingen av hva som skjer med meg også.

    Like

 2.  Varm Effyklem! Jeg kjenner så godt til tankene og jeg var heldig. Det jeg fjerna var ufarlig. Men den forbannede kreften, den er en lumsk faen som ligger på lur og sparker en i mellomgulvet når en er som minst forberedt… Jeg har en til i min nærhet, annen type kreft, beskjeden kom som et helvetes sjokk og der denne kreften er, er det verre. Hva annet har man å stille opp med, enn å bite tennene sammen, trekke pusten og gå på etter at bølgene i sjela har gitt seg…
  Dette vil gå fint, Carpe. Det skal gå fint.
  Tenker på deg.

  Like

 3.  Jeg tenker også på deg Carpe ❤ Håper at alt går bra og at det er bra at du kom hurtig til behandling. Det er dette vi alle frykter dessverre, men det går jo bra med de fleste… vil så gjerne trøste, men kjenner at det er vanskelig å finne de riktige ordene. Sender deg en klem og mange gode tanker.

  Like

 4.  Kjære Carpe.
  Vil bare at du skal vite at jeg tenker på deg og sender deg gode og varme tanker.
  Dette skal gå bra det Carpe, men jeg skjønner veldig godt at dette er et sjokk for deg, man er jo aldri forberedt på noe slik.

  Idag da jeg var på butikken solgte de rosa sløyfer. Jeg kjøpte en som jeg gjør hvert år, samtidig som jeg sendte deg varme tanker. Den sløyfa var for deg Carpe 😉
  Varme klemmer fra meg 🙂

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s