Turen til Gran Canaria

Høstferieturen gikk i år til Gran Canaria – igjen. Det er ikke første gang vi har vært der, og slik det er når man reiser tilbake igjen, lærer vi av gamle feil..

Vi ville på sørsiden, eventuelt til sørvest-delen av Gran Canaria. Og stedet vi fant et godt tilbud på var Puerto De Mogan, på selveste “gromhotellet” Cordial. Randi på “Randis tanker” har vist meg hotellet, og da tilbudet om en uke der til en overkommelig pris, ble jeg ivrig. Med frokost hver dag ble prisen på litt over 5000 kr pr hode. 🙂 Med fly og buss  til og fra osv.

Vi koste oss glugg ihjel med de flotte frokostene, og med sparkesykkel i bagasjen trillet vi enkelt ned til stranden og fortausrestaurantene på stranpromenaden. Gode feriedager hadde vi.

En dag leide vi bil. Vi pleier å gjøre det. Da sitter jeg med kamera i hånden og knipser.. Nydelig vær hadde vi den dagen også, og turen gikk til Nublo-toppen. Kjæresten insisterte på å gå til toppen, mens jeg stopper halvveis der det begynner å bli vanskelig…

Jeg sitter lenge og koser meg i sola, mens han hadde ramlet på rumpa på nedturen. Stolt viser ham meg bildene fra toppen, men han klaget litt over fallet.. Ut over dagen og kvelden ble blåmerket på rumpa større, og det gjorde fryktelig vondt. Han fikk en kjempeblåmerke som han kommer til å slite med en stund.. Denne episoden førte til at helhetsinntrykket fra denne ferien ble ikke fullt så godt. Men lærdom får vi ta; vi er ikke like raske til bens noen av oss lenger, så vi får minne hverandre på at vi må være forsiktige!

Godt at rumpa ikke var laget av glass….

13 thoughts on “Turen til Gran Canaria

 1.  Høstferien høres ut til å ha vært en suksess.. (..med unntak av det fallet..) og jeg liker bildene! 🙂 Havet..Plamer..Strandpromenade.. Og favorittfrokoster! Gullkorn. 🙂

  Like

 2.  Det hørtes ut som en fin ferietur, synd med det fallet, godt han ikke brakk noe, Selv så er jeg livredd for å falle, det kan være nok med ei sleip og våt utetrapp også.
  Så koselig å se bilder fra turene deres, Forstår jo at dere “koser dere ihjel”
  Men unner deg alt godt etter det du har vært igjennom i år. 😉
  God Søndagskveld til deg.
  Klem. 🙂

  Like

  1.  Det var bra han ikke brakk noe, Erta-berta! Vi får lære oss å være mer forsiktige.. det er viktig å beholde så mye helse som mulig! 😛

   Det var godt med sol, varme og hotell-liv!

   Like

 3.  Høyrest finfint ut med late feriedager, til tross for knall og fall.

  Å gå ved stranda, i dagslys og høyre bølger slå mot land i stjernemørkret, nydeleg. lange måltid og milde drag av ei anna luft. Feriekjensle 🙂

  Like

  1.  Hei eMTe! 🙂

   Å ja.. nettopp det er feriefølelsen, det var fint beskrevet! 🙂 Skulle gjerne ha kunnet satt ferien på “slow motion” slik at den kunne vare ennå lenger!

   Like

 4.  Ramle på stumpen er ikke godt, men den er vel delt i to fra før, så verre kan det vel ikke bli? 😆 Hyggelig dere koste dere. Måtte le da jeg leste dette: ” vi er ikke like raske til bens noen av oss lenger, så vi får minne hverandre på at vi må være forsiktige!” Forsiktige???? Dere som kjører sparkesykkel som to ungdommer! Jeg hadde ikke våget. Synes dere er kjempetøffe! Takk for at du viser fram fine bilder og så får jeg si god bedring til han med blåmerkene. 🙂

  Like

 5.  Alltid litt rart å kjenne seg igjen når folk legger ut feriebilder 🙂 Har vært i Porto Mogan, rolig og koselig sted.
  Skulle jo ist ned rumpa si med en gang, men det er lettere sagt enn gjort for is ligger ikke så lett tilgjengelig på Grand Canaria som her… 😉 God bedring til den blå rumpa!

  Like

  1.  Jeg ringte forsikringsselskapet som ba oss dra på sykehuset med en gang, men neeeii da, han hadde jo ikke lyst til det. Sies at det skulle ha vært en kombinasjon av varme- og kuldeomslag med noe kompresjon, så hadde ikke rumpa sett ut som den gjør nå..
   Neste gang skal det gjøres, det er helt sikkert!

   Like

 6.  Gran Kanaria har faktisk en hel del å by på, man må bare løsrive seg fra turistgettoene.. Å leie bil for å kjøre på de meget kronglete veiene oppe i fjellene er en opplevelse, selv for en normann som bør være vant til dårlige fjellveier. Byen Teror, gauchamuseet. Krokodilleparken,

  http://robertdjurhuuswasa.bloghog.no/gran-canaria-to-ar-etter/

  men mes altså t landsbyene i fjellene og byene mot nord, f eks Arucas, med den fantastiske katedralen (nestenkopi av den i Barcelona, bare betydelig mindre).

  http://robertdjurhuuswasa.bloghog.no/furumadonnaen-og-teroristene/

  Jeg har egentlig kost meg de gangene jeg har vært der, og jeg er ingenstrandstol-og -paraplydrinkløve.

  http://robertdjurhuuswasa.bloghog.no/gran-canaria/

  Like

  1.  Javisst har øya masse å by på. Dette var vårt fjerde eller femte besøk der nede. Vi diskuterte det, for jeg har vært der en gang mer enn kjæresten.
   Vi har vært på bussturer, både betalt og ikke betalt. Reklameturer. Uhu, noe av det værste vi har opplevd!!
   Vi har sett kratere, lokalbefolkete strøk, fjell, trollstiger og spøkelsesaktige skoger innhyllet i tåke. Sist gang nå var vi jo til Nueblo i egenleiet bil, da var vi også opp til Restaurante Martell, har du vært der? Den restauranten er verdt et besøk!

   Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s