Tenerife; tur langs strandpromenaden

Dagene ligner hverandre denne ferien. Vi gikk flere turer langsmed strandpromenaden, vi så de samme parasollene og solsengene nesten tomme, vi så bølger som slo mot stranden, vi så surfere som søkte den perfekte bølgen..

Sprekere ble vi, vi merket at vi orket litt mere hver dag og at vi ikke pustet og peste på siste stykket opp mot hotellet vårt. Vi spiste en god frokost på hotellet, lunsj og middag spiste vi på forskjellige restauranter. Kun et sted var vi tilbake til, El Cine, fiskerestauranten til Breiflabben. Alt dette gjorde oss godt og ferien blir et fint utgangspunkt for et halvår som vi har lovet hverandre; vi skal gå mer og få hverandre i bedre form!

Fred Olsen’s ferge til La Gomera går flere ganger i løpet av dagen, den er også et fast innslag i hverdagen våre. Samtalene gikk rundt om vi skulle ta en tur over, men vi fant ut at det gjør vi neste gang. Ennå kjenner vi ikke Los Cristianos og Los Americos så godt, det er flere gater å gå i, det er mer å utforske..

I neste innlegg skal jeg vise dere mer av disse to byene som ligger inntil hverandre.

Det blåste såpass at det ikke var anbefalt å bade, de eneste som trosser anbefalingene er – surferne.. Bølgene som vind og strøm produserer frister for mye!

Hvorfor hun sitter der er jeg ikke sikker på, kanskje sitter hun der bare og ser på bølgene, eller så følger hun et av hodene som ligger lengre ute i bølgene som venter på akkurat den bølgen..

Jeg merker meg at de bruker våtdrakt!

De andre turistene er like så kledt som oss; langarmede gensere og jakker preger bildet.

Det er gjort mye fint arbeid langsmed strandpromenaden. Her er et område med flere kunstverk som setter landemerke.

De er annerledes og modige, vil jeg påstå!

Etterhvert som vi går får vi et blikk nordvestover. En annen dag er vi med på en underlig tur ditover, det forteller jeg om i et annet blogginnlegg!

Så kom vi til den demningen der jeg så de fuglene. Her er et bilde der du ser hvordan vannet skyller inn og ut av demningen slik at vannet holder seg friskt!


Her er en som tok sjansen og som red en stund på en av bølgene. Morsomt var det å se hvordan surfere balanserer ved å bruke armer og hender for å finne akkurat hvordan de skal få det til. Dette var noe av det tiden gikk med på denne ferien, å studere surferne!

 

21 thoughts on “Tenerife; tur langs strandpromenaden

 1. Dette var kjente trakter. Jeg har noen turer opp og ned Strandpromenaden jeg og. Forrige gang jeg var nedenfor i januar 2011, var det stor surfekonkurranse like ovenfor der du avsluttet din serie her. Jeg gikk frampå pynten og fotograferte og ble til slutt ropt opp og bedt om å komme meg tilbake sammen med alle de andre tilskuerne.
  Man blir flink til å trekke på skuldrene 😉

  Du har en tendens til å holde kameraet litt skjevt ja, de fleste av oss har det til vi blir vandt til å sjekke horisonten. Men du har jo PS så du kunne da rettet dem opp Carpe 🙂

  Like

  1. Det er mye å se langs strandpromenaden, mange flere bilder ble tatt der i løpet av uken!

   At bildene var skjeve ser jeg først nå. Jeg rettet opp et av dem, men jeg må ha sittet på skjeive da jeg redigerte, det er helt sant!! 😯
   Lover; her skal det skjerpes!

   Like

 2. Det virker som været ikke helt var på din side denne gangen? Tenerife assosieres med ferie og sol? Fortauskafeer og paraplydrinker?

  Langermede gensere og vindjakker er slikt man finner på Karl Johan i Oslo denne tid av året? Men det er rart med det. Det er vel ‘forandring’ som fryder mest . . . 😀

  Like

  1. Jeg har klaget på det siden jeg kom hjem; været var ikke som forventet der nede. Selvfølgelig er det mye varmere enn i Norge, men sommertemperatur var det slett ikke. ca 20 grader midt på dagen, ned til 15 grader på kveldstid, og sikkert kaldere om natten. Opp til Teide kom vi ikke pga is på veiene….

   Like

   1. Var det såpass kaldt altså? Det hører til sjeldenhetene med 15 grader eller lavere på kveldstid. Januar har ned mot 16 noen netter, men dagstemperaturen ligger mellom 24 og 26. Så dere har vært uheldig.
    Kanariøyene har jo så fin temperatur gjennom hele året derfor trenger man hverken varme om vinteren eller kjøling om sommeren bortsett fra de få ekstreme dagene.

    Det var jo synd med været da.

    Like

   2. det var såpass kaldt, ja, så jeg er glad jeg hadde med ulljakke og vindtett jakke til kveldene. Spesielt en kveld da det også blåste satte vi på kokeplatene på kjøkkenet for å få litt varme i leiligheten vi bodde i. Det var jo gjennomtrekk med sprekk under døren og glippe i terrassedøren.. brr! Da er vi flinkere til å bygge tette og varme hus!

    I sola midt på dagen kunne temperaturen komme opp mot 30 grader, men i skygge (reell temperatur) var det ikke mer enn 20, toppen 24 på de varmeste dagene.

    De soltimene var det dog ganske få av, 1 – 2 timer pr dag fra morgenen av.

    Ja, det var litt ergerlig, men vi har bestemt oss for å reise tilbake en gang, og da skal det ikke være så midt på vinteren.. da må det vel være bedre?

    Like

 3. Hm… er nesten så en kunne surfe utom vinduet mitt også i går. Det blas og det er vått overalt. Men ørlite kaldere og litt snø. 🙂
  Er faktisk trivelig med ferie sjøl om en må ha på langermet… syns jeg da.

  -fia

  Like

 4. Fine bilder og fint fortalt Carpe! Likte det ed å rusle rundt omkring, bare få med seg ulike inntrykk og ta livet med ro. Og så finner man jo så mange motiver, ingen er like fra en dag til en annen 🙂

  Her er det voldsomt med vind idag det er bare så det hyler i skauen..og 10 varmegrader! Jeg hengte likeså godt ut klesvasken idag..veldig rart å kunne gjøre det i Februar! 😀

  Ha en god helg Carpe 🙂

  Like

  1. det er jo ferie og da bruker vi tiden på akkurat det vi vil, det er det som er godt! 🙂

   Jasså, blåser det på Sørlandet? Vårvinden synes å ha nådd hit også, snøen smelter og jeg hadde en god ettermiddagstur før sola gikk ned. Deilig om våren kommer tidlig!

   Like

 5. Min kilde der nede har fortalt om litt ustabilt vær ja,
  men pytt pytt hva gjør vel det når en kan rusle og finne gode motiv?
  Må si jeg savner akkurat det, rusle og la timene fly under åpne blikk 🙂

  Like

 6. Her har du fanget stemningen, både i tekst og bilder. Jeg tenker: Hva gjør man på et slikt sted dersom det ikke er varmt og strålende sol? Jo, man ser på surferne.
  Nå tror jeg nok du gjorde mer enn det, så jeg får bare følge med på de neste innleggene. Du lover jo at det kommer mer…. 🙂

  Like

 7. Deilige sommerbilder fra vinterferien i varme strøk.. 🙂
  Koselig å se bildene fra dine turer, og heiseskildringer..
  jeg er for tiden litt treg med mine kommentarer,
  grunnen skal jeg fortelle senere i ett innlegg. 😀
  Nå lysner det ute og det tiner rundt meg.. Deilig..
  Våren er på full rulle inn over landet.
  Ha en fin Helg Carpe. 🙂
  Klem. !

  Like

  1. det skal bli godt med vår nå, ertaberta! Jeg gleder meg hemningsløst til det. Jommen ser det ut som om det er håp også, slik været har vært de siste dagene.

   Det er kos å mimre etter en slik ferie og ta fram de beste bildene.. det er hyggelig at du liker det jeg viser fram!

   Jeg venter spent på hva du skal fortelle.. hva skjer?

   Klem til deg også!

   Like

  1. ja, nettopp, minst tre positive ting i en slik ferie! 😉 Og hvitvin, et glass øl og å dele en rødvinsflaske til middagen, det er ferie, det! 😀

   Hyggelig med besøk fra deg! Håper operasjonen skjer snart og at du kommer deg fort på bena igjen!!!

   Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s