Europaturen 2011; Nürnberg slott

Du trodde kanskje at jeg bare spiste pølser og gikk i kirker da jeg var i Nürnberg? Å nei da, det ble slottsbesøk også! 🙂

Selvfølgelig måtte vi opp til slottet som ligger nord i byen, opp på en høyde. Dette slottet ble påbegynt  i 1140 av kong Conrad den tredje. Slottet ble hjemmet til kong Conrad, men etterhvert ble slottet en del av byens festning og ble driftet av Nürnberg som var en fri riksstad. Det betyr at en by formelt blir styrt av av keiseren – i motsetning til de fleste byer ellers i riket, som ble styrt av en av de mange prinsene i det tyske riket. Fririksstaden hadde også en uavhengig representasjon i Riksdagen i Det hellige romerske riket.

Vi hadde brukt mye tid nede i byen så vi fikk et tidsproblem på slottet. Vi valgte derfor bare å gå rundt omkring og se på bygningene istedenfor å gå inn.

I andre verdenskrig ble borgen ødelagt i 1944-45, med bare noen få deler av bygningene var intakte. Etter krigen ble slottet restaurert til sin historiske form.

Som de fleste andre borger og slott, har dette slottet blitt påbygget etterhvert som århundrene har gått. Derfor ser vi en blanding av byggestiler når vi går mellom bygningene.

Det er også en inmponerende borgmur som går rundt det meste av slottet.

Jeg trodde at Nürnbergprossessen etter 2. verdenskrig var her, men etter å ha googlet litt fant jeg ut at selve prossessen foregikk på justispalasset som er i en annen del av byen.

Justispalasset ble valgt som stedet for prosessene fordi det var nærmest uskadet, tilbød mye plass og omfattet et stort fengselskompleks.  Nazipartiets Nürnbergopptog var foran Justispalasset, så det hadde en symbolsk verdi å ta oppgjøret etter nazistenes fall nettopp her. I tillegg valgte amerikanerne for Nürnberg da det lå innenfor deres okkupasjonssone.

Men jeg tok ikke noe bilde av Justispalasset, ettersom jeg ikke helt visste hva jeg lette etter.. 😉 Men jeg så mye av resten av Nürnberg!

 

 

26 thoughts on “Europaturen 2011; Nürnberg slott

 1. Fantastisk den borgen, og tenk for en jobb det måtte ha vært å bygge den opp etter 2 Verdenskrig! Men de har gjort en aldeles fabelaktig jobb.

  Ha en fin tirsdag 🙂

  Like

  1. det tok noen år å gjenoppbygge den, skjønte jeg.. vi så fremdeles arbeid som blir gjort rundtomkring, men det er jo også vedlikehold… ja, det er en flott jobb, de er stolte av historien sin, tyskerne, bortsett fra et par episoder..

   Ha en fin tirsdag du også! 🙂

   Like

 2. Flotte bilder, Carpe! Det blå og hvite flagget er vel Bavarias gamle flagg. Jeg la spesielt merke til det bildet fordi jeg syns du har fanget motivet svært godt; flagget som fanger og gjenspeiler himmelen, høyt hevet og tronende på slottets høyeste punkt.
  Jeg vil straks sette Nürnberg slott på listen over steder jeg skal besøke 🙂

  Like

  1. tusen takk for en feiende flott kommentar, Cecilia! 🙂 Javisst er det Bavarias farge på flagget, nå er det nye flagget annerledes, det har du kanskje googlet du også?
   Morsomt at du har lyst til å dra dit, men sørg nå for å se mer enn slottet mens du er der, det er så mye flott å se i den byen! 🙂

   Like

   1. Jeg hadde en tet-a-tet med en fyr fra München, så jeg trengte ikke google, men jeg får vel google litt nå 🙂
    Tyskland er i det hele tatt et veldig spennende land. Jeg var mye der som liten ettersom farfaren min hadde tyske aner og drev med import ( til Danmark) av tyske møbler og annet husgeråd. Min favorittby i Tyskland er nok Berlin, men jeg liker også Køln og faktisk Frankfurt ( skyskraperbyen) , ettersom jeg har vært der ganske mye.
    🙂

    Like

   2. Nå kommer Nürnberg til å bli en av favorittbyene dine også, byen inneholder masse spennende! Jeg skal tilbake, det har jeg banna meg på.. 🙂

    Jeg vet ikke om jeg er så interessert i skyskrapere, så Franfurt blir nok ikke min by!

    Like

 3. Flott å se (som alltid og jeg liker kunnskapen du har om det du viser).
  Akkurat denne turen tror jeg ikke jeg skal ta deg etter, vil heller til Altea igjen og det har jeg fått innvilget, men vet ikke når.
  Så kanskje jeg kommer meg til toppen av Guadalest denne gangen 🙂

  Like

  1. kanksje skal du på en sånn tur, undere kan vel skje, vel? 😀

   Jeg leste, var det på Facebook, at du har fått innvilget nytt opphold, så deilig!!! 🙂 Godt å ha noe å glede seg til, hva? Om mindre enn tre uker sitter jeg på Tenerife.. gjett om jeg gleder meg! Der har ikke ikke vært ennå.. blir spennende med ny øy!

   Like

   1. Ikke jeg heller og den frister mer.
    Skulle dit i julen men måtte avlyse.
    Men på Lanzarote har jeg vært i påsken for 3-4? år siden.
    (tiden går for fort)
    Ser gjerne fristende bilder fra Tenerife! 🙂
    God tur

    Like

   2. Det kommer helt sikkert noen retrospektive reisebrev når jeg sitter godt tilbakelent i sofaen min i etterkant.. 🙂

    Dumt du måtte avlyse, godt at du fikk en ny tur utpå våren! 🙂

    Reiser ikke helt ennå, da…

    Like

 4. Fantastiske byggverk, slott, borger og kirker, mektige og flotte bygg, så koselig å se og lese hos deg. 🙂
  sitter for tiden med lånt data ved tyrifjorden.
  den gamle pc. har tatt kvelden med alt av innhold.. 😦 og vet ikke når jeg får ordnet meg noen ny..
  Ønsker deg fine dager, og takk for at du deler…
  Varm klemm fra meg..

  Like

  1. nei og nei, Erta-Berta!!! Det må da være en redning for harddisken selv om den har tatt kvelden?? Det finnes mange som er flinke på det rundt om kring.. spør!!
   Det er hyggelig, da.. å være på tur! Så da er du hos familie, ikke sant?

   Ønsker deg alt godt, så regner jeg med at du ordner deg ny data sånn etterhvert! I mellomtiden ta godt vare på deg selv!
   Klem!

   Like

   1. @ertaberta2: Carpe.
    Jeg har plukket ut de gamle Harddiskene og håper at det er noe å redde der.. Har fått den gamle maskina min til å funke igjen, med nytt system og to andre harddisker.. Så lenge DET varer… Må skaffe meg en ekstern harddisk og overføre det som kanskje er der på de andre diskene.., håper ihvertfall at jeg har noe liggende på de andre diskene. ?. ellers blir det å begynne helt på nytt.. 😦 Bittert ja, Men dumt av meg å tro at allt er tryggt lagra på data’n..
    Venter på ny data..
    Klemm.!

    Like

   2. jeg har vært der, at pc-er har gått i stykker, derfor har jeg lært at sikkerhetskopiering er viktig! Derfor har jeg pr i dag to eksterne harddisker som jeg laster bilder over til med jevne mellomrom. Tok en oppdatering i går etter barnedåpen i helgen. Det føles trygt og godt!

    Du skal se at det ordner seg, det ordner seg jo for snille piker! 🙂

    Like

   3. @ertaberta2:
    Ja jeg har lært nå og kommer heretter til å kopiere alt jeg vil ta vare på. x2.
    Barnedåp og slike bilder er jo viktige minner, godt du tok kopi av de.. 🙂
    *
    Ja vi håper det ordner seg…

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s