Europaturen; Innseilingen til Venezia, Italia

Opplevelsene i Venezia må jeg bare dele opp i flere innlegg.. Det er så mye å se, så mye å fortelle om.. så de som får nok er tilgitt for at dere ikke kommenterer! 😆

Anbefalingene vi hadde fått var at vi ikke for noen pris måtte finne på å kjøre inn i byen, det går rett og slett ikke! Vi måtte finne en by i nærheten og heller ta ferge inn til byen. Som anbefalt, så gjorde vi. Byen vi fant heter Jesolo, en liten ferieby nord for Venezia. Lange deilige strender, en travel handlegate, mange restauranter og souvenirbutikker i hopetall! Men vi var ikke der for å feriere sammen med de andre, vi hadde bestemt oss for at vi ville inn til Venezia!

Tidlig på morgenen sto vi opp for å få mest ut av dagen. Kvelden før hadde vi sett oss ut hvor vi skulle finne ferge og parkeringsplass. Da vi kom til fergeleiet lå det en båt inntil, og folk gikk om bord.. Her var det bare å slenge seg rundt, få parkert og borde skuta! 🙂 Prisen var litt stiv, og parkeringen var gratis.. ikke akkurat sånn som resepsjonisten hadde forklart at det var, men bedre service enn forventet er ikke å forakte!

På båten begynte en dame å snakke i en megafon, fortalte om hva hun skulle vise fram, om lunsj og båttur på Rio Grande.. vi syntes det var litt underlig, men tenkte at det var vel et reiseselskap med på fergen.

Etterhvert går det opp for oss at vi har kjøpt oss inn på en guidet dagstur. Det er kanskje ikke så dumt? Kanskje denne damen vil vise oss steder i Venezia vi selv ikke ville ha sett?

I foredraget på båten hører vi det samme som vi vet fra før; Venezia ligger på massevis av små øyer som er bygget opp med steiner og påler før husene er bygget på toppen. Ingen kjører inn i byen med bil, men det er en uendelighet av forskjellige typer av båter  som frakter mennesker, gods og alt mulig som skal rundt omkring i byen.

Venezia trues av havet; høyvann og stormflo skyller inn over Markusplassen og inn i hus om vinteren, og det er stadig en kamp for å holde vannet ute..

Nå bygges det diker som forhåpentligvis skal være med på å holde havet ute vinterstid eller andre ganger når det stormer/havet stiger. Byggingen av disse dikene ser du her.

Etterhvert som vi kommer nærmere byen, stiger bygningene opp av vannet, på en måte..

Trafikken på vannet ligner en hovedvei ut fra en annen storby.. her gjelds det å følge med slik at det ikke blir kollisjoner!

Vi nærmer oss sentrum, vi ser hvordan husene er vendt mot havet slik andre hus andre steder ville ha vært vendt mot en forbipasserende vei..

Dette må være en slags restaurant/hotell.. jeg kan ikke fatte at det går an å kjøre denne båten rundt omkring i kanalene i Venezia! 😯

Vi nærmer oss byen, og vi ser brygga som fergen vår sikter seg inn mot.. neste innlegg blir fra vår spasertur gjennom den tørre delen av storbyen, for den finnes også! 😀

Jeg ønsker dere en god fredagskveld! Nå reiser jeg med laptop til kjæreste og logger meg på igjen litt senere i kveld..

4 thoughts on “Europaturen; Innseilingen til Venezia, Italia

 1. Venezia..Så mange historier, filmer, bøker og annet som er knyttet til denne byen. I sannhet en veldig “merkelig” by bygd på påler så og si. Jeg har aldri vært der selv, men nå kan jeg være med deg carpe gjennom denne historiske byen 🙂

  Ha en fin helg med kjæresten 🙂

  Like

 2. God fredagskveld til deg også Carpe 🙂 kos dæ 🙂
  Venezia ja, seilte med cruisebåt inn engang, flott å se byen fra skipet.
  Men kjente meg ikke igjen, er det kanskje flere innseilinger dit?
  Sitter og venter spent på flere bilder 🙂

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s