Besøk på Sundvolden Hotell

Samtidig med at himmelen gråt massevis av regntårer i helgen, var jeg på hotellhelg på Sundvolden Hotell. Det var med litt blandede følelser at jeg dro dit nå, for jeg visste at minnene til Utøya ville velte inn over meg… Ikke er jeg personlig rammet, men likevel er jeg fremdeles sjokkert og preget av hva som en mann greide å påføre av smerte og sjokk for en hel nasjon..

Sundvolden åpnet sine dører helt naturlig de dagene det var nødvendig for rammede og pårørende å være i nærheten av Utøya. Hotellet sendte andre gjester videre til andre hoteller i nærheten og hadde plass til alle som trengte å være der. De hadde planer om å ikke sende regning til noen av de rammede, men regjeringen fikk nyss om dette og sendte et oppgjør i etterkant, blir det fortalt meg.

Sundvolden er et av de Historiske Hotellene i Norge og hadde i begynnelsen en rolle som skyss-stasjon mellom Kristiania og Bergen. Mye gammel hotellmasse er gammel, som bilde nr 2. Dette bygget er nydelig restaurert og er en fryd for øyet. Andre steder på hotellet ser vi andre spor etter skyss-stasjonen.

Et levende hotell er stadig i endring og dette hotellet er også det. Det siste nye bygget er det første man møter når man kjører opp til hotellet. I denne delen hadde vi vårt hotellrom og var på seminar. Jeg synes eierne har vært flinke til å integrere den nye delen med hotellet med underjordisk gang og de har fått det til å bli funksjonelt.

Denne helgen var det bortimot fullt med sangere fra flere kor, noe som vi hadde glede av å høre synge til en galleriåpning av malerier av Håvard Vikhagen. Jeg var på samling for å lære mer om kosthold og livsstil, noe jeg satte veldig pris på!

8 thoughts on “Besøk på Sundvolden Hotell

 1. Det kommer til å være et spesielt sted i lang tid framover, det er vel ingen som ikke er berørt av tragedien, enten direkte eller indirekte.
  Bare det å sitte hjemme i min egen trygge stue og følge med på dramaet på twitter, FB og nyhetene på TV gjorde et uutslettelig inntrykk på meg.

  Jeg har aldri vært på det hotellet, men ser av bildene dine at dem har bevart mye av det gamle, det er jeg glad for 🙂

  Like

  1. De fleste i Norge er vel berørt av det som hendte.. etterhvert som vi får det på avstand greier vi mer og mer å fordøye det og leve videre..

   Jeg har vært der før, jeg hadde den helgen, og nå snakker koret mitt om å ta en helg der.. etterhvert blir hotellet mer og mer en del av hverdagene våre igjen, heldigvis! 🙂

   Det er et flott sted med god mat og hyggelig personale, det kan anbefales!

   Like

 2. Kan godt tenke meg at det var en spesiell følelse å komme dit nå. Jeg har selv vært der flere ganger både i forbindelse med jobb og privat.
  Sønnen min som er i politiet var på Utøya, så jeg har jo fått litt føling med hvordan det var der.

  Like

  1. Sundvolden har vært en del av livet mitt også, så jeg visste at jeg skulle tilbake dit da jeg så hotellet dag etter dag på nyhetene…
   Det må ha vært tøft å være politimann på Utøya!

   Like

 3. Sundvollen Hotel vil nok for alltid staa der som noe man vil huske, i mange slektsledd fremover. Uansett saa var det en god ting at personalet aapnet doerene for alle paaroerende, slik at de hadde et sted aa komme til og vaere. Mye sorg sitter i de veggene der. Likevel gaar livet videre, selv om man aldri glemmer.

  Hotellet er meget flott synes jeg, en nydelig skue, og saa staar det visstnok paa en flott plass ogsaa 🙂 Skjoenner godt at du liker deg der jeg carpe 🙂

  Ha en flott uke 🙂

  Like

  1. Sundvolden blir plassert i historiebøkene i etterkant, vil jeg tro..

   Det er nydelig der hotellet ligger, hele området rundt på Hole og ved Holsfjorden/Tyrifjorden er verdt et besøk for de som ikke har vært der!

   Ha fine dager du også, Leyla!

   Like

 4. Ja det er vakkert der oppe, kjørte forbi der i sommer da jeg besøkte min yngste som holder til lengre oppi der..
  De fleste kjenner vel til dette stedet etter all omtalen, blir trist hver gang
  jeg tenker på det som hendte der oppe, og får tårer i øynene når noen nevner det.
  Men plassen er vakker..
  Ha en flott dag/uke, og kos deg i Solen..:)
  Klemm.

  Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s