Rosemarkeringen i Oslo

Klart jeg skulle dit!I går kveld dro jeg ned til sentrum for å være en av de som ville støtte opp om denne markeringen.

Rosemarsjen i Oslo, som ble til en rosemarkering istedenfor fordi det var så mange av oss som stilte opp, ble historisk. Aldri har så mange vært samlet på denne måten i Oslo, det viser oppslutningen og folkets tause protest mot en manns hat og terror.

Aldri har det vært så mange roser, de som så det ovenifra sa at det var den aller vakreste rosehage de noen gang hadde sett.. Det var sterkt å stå der og høre appellene fra Kronprins Haakon, statsminister Jens Stoltenberg, ordfører Stang og alle de andre.

Aldri har vi følt oss mer samlet, uansett hudfarge og religion eller politisk ståsted enn akkurat denne kvelden.Vi var sammen, vi var samlet og sa taust i vår tilstedeværelse at vo godtar ikke slik blind terror her i Norge! Sterkt var det senere på kvelden å høre og se på markeringene rundt om i Norge og verden samtidig med at vi sto der..

Sitatet fra jenta fra Utøya: “om en mann kan vise så mye hat, tenk på hvor mye kjærlighet alle oss andre kan vise hverandre” ble igjen sitert, og vi blir alle oppfordret til å følge opp hennes fantastiske tanke. Gjerningsmannen skal ikke oppnå mer hat og vold i samfunnet vårt!

Vi ble oppfordret til å legge/plassere blomstene ut over byen etter at markeringen var over på Rådhusplassen. Gå rolig hjem, spre kjærlighet og bry oss om hverandre.. Stemningen bland oss alle var utrolig fin der jeg gikk rundt etterpå.. Jeg var bortom Nobelsenteret, der så det sånn ut:

Statuene i byen ble pyntet:

Der det var plass til å legge noen blomster, der lå det blomster:

Der det kunne henges opp eller dyttes inn en blomst, der fant vi rosene og blomstene;

Det dannet seg nye områder slik det er ved Domkirken på gatehjørnene like ved Regjeringskvartalet:

Rosehavet ved Domkirken bare vokser og vokser, og det rapporteres om at det er mennesker der til alle døgnets tider!

Glad var jeg for at jeg fikk plass på en av kirkebenkene inne i Domkirken da de kalte inn til kveldsmesse etter Rosesamligen.. Det føltes helt riktig å være med for bønnen for Regjering, de som styrer landet og de som har tapt så mye .. Igjen sang jeg “Til Ungdommen” som vi også sang på Rådhusplassen.

På veien hjem gikk jeg igjen opp mot slottet forbi Løvebakken..

opp til slottet..

– før vi dro hjem og så Rosemarkeringen på NRK før jeg tuslet til sengs..

Dette føles riktig og verdig å være med på en slik offentlig markering.
Så håper jeg vi blir et mer samlet folk som vil stå sammen om å skape et ennå bedre samfunn for oss alle!

18 thoughts on “Rosemarkeringen i Oslo

 1. Fantastisk markering og flotte bilder.
  Norge har vel aldri vært mer samlet enn nå, og jeg har et håp om at det vil vare.
  Det har vært mange tårer, og jeg tenker utrolig mye på alle de som har mistet noen, alle de som er såret og alle de som har gjort en fantastisk innsats i denne forferdelige situasjonen.

  Like

  1. Ikke regnet han med at vi skulle samle oss sånn, vil jeg tro..

   Ja, det har vært tøffe dager for oss alle sammen, selv om de fleste av oss har sittet passive og ikke trodd sine egne ører! Fra å være passiv var det godt å være aktivt med på denne markeringen.
   Fra i dag av vil jeg igjen snu meg mot de som lever og prøve å gjøre noe positivt og oppbyggende hver eneste dag…

   Like

  1. Det er bare mobilbilder, så kvaliteten på en del av bildene er ikke så god, men som du sier; jeg følte at jeg fanget et budskap i flere av dem, derfor presenterer jeg dem nettop slik, som min beretning om denne spesielle kvelden..

   Like

 2. Fine bilder av vakre blomster som virkelig kreativt har pyntet en by i sterk solidaritet og samhold. Takk for at du viser oss som ikke kunne være der.

  Like

 3. Fantastisk! Vakkert! Gripende! Nydelig!

  Jeg er så stolt over å være norsk! Så stolt over å være en del av dette stolte, sterke folket som KAN dette med å vise omsorg, varme og følelser for hverandre når det virkelig gjelder! Vi er ikke så kalde og følelsesløse som mange vi ha det til, -vi sparer bare på det til det virkelig gjelder og for dem som virkelig trenger det! Og vi beholder roen og fornuften selv i de verste krisesituasjoner, mens andre kanskje ville ty til våpen, raseri, hevntanker og hat…….!

  Denne flotte reportasjen din er et av bevisene på nettopp dette, -og jeg takker deg for det! Jeg skulle så gjerne ha vært der, jeg også, men jeg var der i tankene og Effy var der for meg! ❤ 🙂 Jo, vi er et flott folk! 🙂

  Like

  1. Tusen takk, Mairmog! Hyggelig er det at min enkle beskrivelse med bilder og ord kan formidle noe av det unike fra den kvelden..
   Jeg er glad midt i sorgen at jeg fikk til å være der sammen med alle de andre, det gjorde godt!

   Ja, jeg er også stolt av å være norsk!

   Like

 4. En meget vakker markering.
  Og flotte bilder av en samlet nasjon..
  samhold og kjærlighet, og dusinvis av roser, kan det sies vakkrere.
  Takk for at du deler.

  Like

 5. Dette var et flott innlegg. Jeg gikk også i fakkeltog/rosetog, men i en annen by. Jeg hørte andre taler, andre dialekter, men budskapet var det samme: Vi står sammen, og vi vil ikke hate, men elske hverandre.
  Det var sterkt å høre på to av de unge jentene som hadde vært på Utøya, fortelle om det de opplevde. En av jentene sto foran oss, med skuddskadet arm, tårer og gråtkvalt stemme, men med oppfordring om å vise kjærlighet.
  Det var utrolig sterkt!

  Like

  1. tusen takk, Tamina! Ja, du og du.. som vi gikk i tog/hadde markeringer! Det var godt å stå skulder ved skulder og si hva vi mente om udådene hans på en slik måte!
   Og ja, vi kan godt ha 22.07 som minnedag, jeg stemmer på det! Da stiller jeg i rosetog igjen!

   Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s